woensdag 11 februari 2009

Shelley's Sigarendoos Ukulele Nr.1

Hier is die dan... Mijn eerste Sigarendoos Ukulele...En wat een schatje! Tijdens het bouwen was er een criterium; dat er alleen gevonden/gegeven-, tweedehands-, of herbruik- materialen werden gebruikt. De 'Romeo y Julieta' Sigarendoos is een gift van Rookartikel Speciaalzaak van Dalen Rookartikelen, een gezellig familiebedrijf in hartje Rotterdam. Het waarschuwings etiket op de doos luidt: "Roken kan het sperma beschadigen en vermindert de vruchtbaarheid". Kijk uit Romeo!

De frets zijn van bamboo en zijn uit een placemat gesneden. De neck is van Esdoorn en de brug van een stuk hardhout, allebij resten van andere projecten.


Ik had geen idee wat ik moest gebruiken als stemknoppen, tot dat ik op de tweedehandsmarkt een doos vol met houten staafjes vond. Ik kwam er pas later achter dat dit Kantenklossen waren. Erg mooi vind ik ze. Ze hebben mij 50 cent per stuk gekost.

Het metale staartstuk is gesneden uit een oud chinees theeblikje. Dit vind ik een erg leuke toevoeging en geeft het ontwerp net iets extra. Als laatste, het onderdeel van de ukulele waar ik me niet vastgehouden heb aan het criterium, het sigarenbandje, geplakt tussen de nek en de doos. Om in het bezit te komen van het juiste bandje moest ik een sigaar kopen. Die grap heeft me 10 euro gekost, het duurste onderdeel van het hele instrument.

Ik denkt dat het aardig mooi gelukt is terwijl, ik moet wel toegeven dat er nog verbeteringen moeten komen in het fretwerk. Maar goed, voor de aller eerste...Not Bad! Woon je in de buurt van Rotterdam en wil je het zelf zien, skidaddle naar Galerie de Aanschouw op de WittedeWith Straat waar het tot Vrijdag 13, Februari te zien is.

2 opmerkingen: