donderdag 13 november 2008

Ukulele Jamboree no. 3 was Ukedelisch!

De Ukulele Jamboree van afgelopen zaterdag was echt helemaal te gek! Het begon allemaal een beetje griezelig omdat er om kwart over acht pas vier uke-spelers aanwezig waren. Dit was extra lullig omdat er een cameraploeg van “Cineac Noord” en een journaliste van de “Maasstad” aan de bar zat. Maar nog geen 15 minuutjes later stroomde de ukers binnen en ze bleven maar binnenstromen. Het werd toch nog een van de drukst bezochte Ukulele Jamboree ooit !! Het was verbazend hoe goed iedereen meespeelde met de workshop, het ukelelebewustzijn is echt aan het stijgen in het Oude Noorden.
Het optreden van “Frederic Henry” demonstreerde weer eens wat een hoogstaand instrument de ukulele is. De klassiek geschoolde Jazzbassist speelt sinds 5 jaar Ukulele en heeft een zeer origineel subtiel geluid. Door de drukte en de wat gebrekkige uitversterking van zijn Uke leek het erop dat hij onhoorbaar zou zijn voor het publiek. Gelukkig was iedereen zo ge├»nteresseerd zodat hij goed uit de verf kwam. Zijn eigen composities afgewisseld met een paar covers gingen erin als zoete koek.
Daarna was er de grote verassing van de avond… Bram!
Bram (sinds 2,5 week uker, met zeer cool shirt ,zie foto) speelde een fantastisch nummer, een emotionele liefdesbetuiging aan zijn trouwe viervoeter. Het applaus was extatisch zo ook het publiek. Hopelijk horen we meer van hem!
Tot slot speelde Shelley en ik nog een set waarbij we bij de laatste nummertjes geholpen werden door Frederic. Maar het meeste hebben we genoten van alle ukers en de mensen in het publiek die deze avond tot een feest hebben gemaakt. Ook bedanken we Tiek, Bert en Jerry van “Caf├ę de Bel” voor hun ontzettende Ukulele-gastvrijheid. Hopelijk tot de volgende Ukulele Jamboree 13 december!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten