zondag 29 maart 2009

Ukulele Jamboree No.6 Review

Wij, "The Uke Box" hosten een maandelijks Ukulele Jamboree. De 6e Ukulele Jamboree was weer een feest. Dit keer was café de Bel echt tot de nok toe volgeladen met ukulele vrienden en kon er niemand meer in. Het was extra gekke avond want het was ook nog eens de verjaardag van Bram Willems aka “The Beast from the East”.
Het beest ging helemaal los met klassiekers zoals “Oh Cheriel” en “Rukkie in Mijn Truckie in Kentucky” en fantastische uitvoeringen van “Zij gelooft in Mij” en de “Lambada” met neusfluit! Het publiek stond versteld en werd opgezweept tot stratosferische hoogte!

Anastasia (vriendin van The Beast) heeft ook voor veel hoogtepunten gezorgd bij het publiek. Ze had namelijk de heerlijkste ukulele-akkoorden-lemon cakes gebakken. Mmmmm… verukkelijk…
We hebben “The Beast” nog begeleid met ukulele en kinderaccordeon tijdens “Diep in mijn Hart”. Speciaal voor zijn schoonouders.
Voor het Beest het podium betrad hadden we al twee beestachtig goede ukulele-spelers het publiek laten opwarmen. Als eerste kwam Yvonne aan de beurt , het begint zo langzamerhand een traditie te worden dat Yvonne de aftrap neemt. Ze bezorgde het smachtende publiek snel aan schorre keel met mega meezing versie van “Psycho Killer”.

Daarna kwam "Pieter, something-for-the-ladies, Popster"!. Hij had een superset in elkaar gezet met covers zoals “Delilah” van Tom Jones en “I Want You” van Elvis Costello.

We beginnen de Ukulele Jamboree altijd met een Ukulele Interventie. Dit is een Ukulele-workshop voor starten ukulele-spelers. Er waren deze keer meer deelnemers dan leen-ukuleles . En we hebben altijd een berg ukuleles bij ons! De aanstaande ukers hadden al snel 2 a 3 akkoorden onder de knie en de Jamboree klassiekers “Jambalaya” en “Brandend Zand” galmden weer door het Oude Noorden.
Wij geven altijd leuke prijzen weg bij de Jamborees en deze keer was dat een schattig Schilpad Ukulele! En kijk naar de gelukkig winaar, ED!
Het was gewoon een te gek avond. Veel dank aan iedereen bij Café de Bel, De Ukulele Interventie Participanten, De Performers en de Audience. Jullie zijn beautiful! Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten