vrijdag 28 augustus 2009

Ukulele Orchestra of Great Britain

Het 'Ukulele Orchestra of Great Britain' is een zeer populair 8-koppig ukulele orkest. Ze vertalen bekende nummers uit allerlei genres met een enorm dosis muzikaliteit. Ook wordt hun show met veel humour en zelfspot gepresenteerd, hun programma wordt zo geniaal neergezet zodat er totaal geen sprake kan zijn van een gimmick. Het orkest was opgericht in 1985 en heeft sindsdien over de hele wereld gereisd.

Op 18 augustus heeft de UOGB een concert gegeven in de Royal Albert Hall als onderdeel van de Proms, een reeks van acht weken symphonisch concerten. Bij dit concert hebben ze ukulele spelers uitgenodigd om mee te spelen met Beethoven's 'Ode to Joy'. Er wordt geschat dat er 2,000 ukulele spelers waren in het publiek die deel hebben genomen. Click op de afbeelding hieronder voor een mega vergroting waar je alle spelers kunt zien met hun ukuleles in de lucht!
Sinds er een DVD wordt gemaakt van het concert zijn er geen officiele beelden online te zien. Maar, er was natuurlijk wel iemand in het publiek die een filmpje heeft gemaakt ...

En hier zien je het 'Ukulele Orchestra of Great Britain' op en top met hun versie van "The Good, The Bad and The Ugly".

Leuk he?! Ok, nog eentje dan. Het eerste wat wij van ze zagen was deze clip van de Jools Holland Show tijdens Oud en Nieuw 2005/2006 met een Nirvana cover wat bewijst dat ukulele's echt super vet kan zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten