zaterdag 6 maart 2010

The Big Damn Ukulele Band op Live Uit Lloyd


Het is een Big Damn Ukulele week geweest! Op Dinsdag 2 Maart was The Big Damn Ukulele Band samen met The Uke Box en special guest, Rene Verberne te horen op Radio Rijnmond en Zaterdag 6 maart was er een Big Damn Ukulele Show in Het Schielandshuis. Meer over de show later.

Hier kan je de hele uitzending horen van 2 Maart en het stukje lezen wat op de website van Radio Rijnmond erbij is gepubliceerd. Groot dank aan Erik Lemmers voor zijn ukulele gastvrijheid!

11 BDUB Live uit Lloyd - Hele Uitzending by The Uke Box
Op dinsdag 2 maart stond een deel van de Big Damn Ukulele band op het podium van Live uit Lloyd; een project van twee muziekmakers die helemaal gek zijn van dat kleine instrument: Marko van der Horst en Shelley Rickey.

De groep is een jaar geleden ontstaan tijdens een serie workshops in Rotterdam-Noord. Marko en Shelley beloven je dat je binnen een half uur ook de ukulele kunt bespelen. Van de vele deelnemers aan de workshops zijn er ongeveer dertig blijven 'hangen'. Zij vormen nu de Big Damn Ukulele band. Elke week komen ze bij elkaar om te repeteren en om hun repertoire uit te bouwen.

Marko van der Horst en Shelley Rickey zijn musici met een missie. Ze willen dat iedereen aan de Ukulele gaat. Zelf treden ze naast hun werk met de big band ook op als Ukebox, organiseren ze jamsessies onder de noemer Ukelele Jamboree en verkopen ze het kleine tokkelgitaartje zelf ook nog. Shelley maakt ook nog wel eens Ukulele's van sloopmaterialen. En dat ziet er niet alleen grappig uit, het klinkt nog leuk ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten