dinsdag 14 augustus 2012

Washtub Bass Op Reis & Sterke Verhalen uit Italie

Marko en ik gebruiken een Wastub Bass in onze show. Maar wat te doen als je ergens naar toe vliegt? In het verleden als we in het buitenland speelde probeerden we een tub te regelen bij aankomst in het desbetreffende land. Maar dat was altijd vrij moeilijk. Dus, dit keer toen we naar Italie gingen hebben wij onze Washtub Bass met ons mee gebracht. Nou, alles behalve de stok dan.

We hebben dus een deksel voor de tub gemaakt en ons kleertjes en marktspullen er ingepakt. Veel bekijks bij het vliegveld natuurlijk maar het is wel gelukt! Blij toe. De Washtub Bass krijgt altijd ontzettend veel aandacht. Het is ook gewoon een geweldig instrument dat goedkoop is maar toch een verrassend goed bas geluid heeft.

Op het festival terrein bij Villa Caldogna waren er twee beelden. Marko merkte op dat het mannelijk beeld een wastub bass kon vasthouden en de vrouw een ukulele. Het begon als een geintje maar hij kon het natuurlijk niet laten en laat in de middag is het hem gelukt om de Washtub bij het beeld te krijgen tot grote hilariteit van de festival bezoekers maar tot minder vreugde van de organisatie. Er waren ineens veel bewegingen met handen en we hoorde door het Italiaans heen iets over 'politiek'. Oh nee toch! Dus, hij heeft het netjes naar beneden gehaald.
Maar, ik hoorde later een verhaal dat er midden in de nacht toch een ukulele bij het vrouwelijke beeld is verschenen. Marko en Remco weten hier helemaal niets van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten