maandag 8 februari 2010

Ukuleles: Artist's Edities

Hallo Ukulele Vrienden! Shelley hier met een geweldig nieuw project. Ik heb namelijk kunstenaars gevraagd om ukuleles om te toveren tot kunstwerken. Er werken zeer diverse en bijzondere kunstenaars aan mee en komen er steeds meer erbij. Deze ukuleles, en nog meer Muzikale Wonderen en Curiositeiten, zullen worden aangeboden in mijn nieuwe Shopify Gallery, The Jumping Flea Market. (Binnenkort online te bewonderen!)

De premiere van deze instrumenten vindt plaats tijdens de MuseumNacht in Rotterdam in het prachtige Historisch Museum, Het Schielandshuis. Deelnemende kunstenaars zijn: Quin de Vrede, Marc Kolle, Rene Verberne, Guido de Groot, Johan Xtra, Daniel van Nes en ik zelf.

Hier is een sneak preview van een ukulele bewerkt door de wonderbaarlijke Marc Kolle. Marc is een illustrator vaak gezien in prominent kranten, tijdschriften en online media.
Klik op het afbeelding en ZOOM.Het latijns op de voorkant van de ukulele zegt, 'De Zon Schijnt Voor Ons Allemaal' dus bekeren zowel de engel als de duivel er naar toe. Op de achterkant, de muziek noten van 'Keep On The Sunny Side' vormen een halo rond St. Ukulelus, Beschermheilige van de Ukulele . Hij heeft een flesje Brandy in zijn riem gestoken en bij zijn voeten liggen zijn bescheiden verdiensten.

Geweldige Uke, niet dan?!! Ik kan je verzekeren dat de andere heel bijzonder zijn. Dus, als je in de buurt bent van Rotterdam rond 6 Maart mag je deze tentoonstelling niet missen! En, blijf kijken voor nog meer wonderbaarlijke muzikale kunstwerken binnenkort bij The Jumping Flea Market. In de tussentijd, als je niet kan wachten en je interesse hebt in deze ukulele door Marc Kolle, stuur maar een mailtje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten