donderdag 20 mei 2010

Ukulele Jamboree Nr.12 Review

Klik op het afbeelding en vergroten of nog beter, bezoek The Uke Box's Flickr Page om alle foto's van de Ukulele Jamboree te bekijken.

16 April jl. was er weer een Ukulele Jamboree, de 12e alweer. Georganiseerd door The Uke Box en HOLY HAWAIIAN ISLANDS wat was het een feest ! Het is ongelooflijk dat de ukulele zo’n lol kan opleveren. Deze keer was de locatie het fantastische SPAM, een winkel gespecialiseerd in design en goodies van de jaren 50 tot en met 80. Dit gaf een extra dimensie aan het hele gebeuren en we zijn Marcel en Sandra zeer dankbaar voor het beschikbaar stellen van hun prachtige en o zo kwetsbare winkel. Stel je voor , ±130 ukulelespelers in een meubelzaak , jouw meubelzaak !!! Wonder boven wonder is er niets beschadigd geraakt. Dat komt natuurlijk omdat ukulelespelers goed met kleine kwetsbare “dingen” kunnen omgaan.Rene “Polygoon” Verberne was de ceremoniemeester en wat voor één. Met zijn typische vintage stijl van presenteren zette hij de juiste toon (C) voor de avond. Zoals altijd begonnen we met een Ukulele-Interventie (Ukulele workshop voor aspirant ukulelespelers). Er waren ruim 25 leen-ukuleles aanwezig maar dit bleken er nog niet genoeg voor de vele enthousiaste aspirant ukers. Maar als snel werden er ukulele’s aangeboden door gevorderden ukulelebezitters. Als dit geen Ukulelebewust zijn is… Het was prachtig om te zien hoe 50 vastberaden gezichten zich over de ukulele bogen en om daarna met 50 gelukzalige smoelwerken hun eerste song samen te zien en horen spelen. Ukulelezaza nam de workshop over om meer over de rechterhand techniek bij te brengen. Daarna trakteerde Zaza ons op een heerlijk optreden.Miss Shelley O’Brien uit Canada was de ster van de avond. Zij straalt echt als ze op het podium staat. Het was oorstrelend om haar nieuwe CD “You, Me and The Birds” live te horen. Bedankt Miss Shelley!
En toen hadden we de Open-Mic, het meest favoriete deel van de Jamboree. Miss Yvonne, Sim, Sira, Jeff en Henk speelden de sterren van de hemel. Maar door de extra workshop kwamen we in tijdnood en kon niet iedereen zijn optreden doen. Dit was heel jammer en onze verontschuldigingen daarvoor. De volgende Jamboree staan jullie als eerste op de lijst. Hier onder zie Jeff tijdens de Open-Mic “I’m Gonna Sit Right Down And Write Myself a Letter”Nieuw bij de Jamboree was de tentoonstelling van 12 “Artist Edition Ukuleles”. 8 kunstenaars hebben zich uitgeleefd op de ukulele. De enige beperking was dat de ukulele bespeelbaar moest blijven. Rene “Polygoon” Verberne is niet alleen rap van tong maar ook erg handig en heeft een carrousel en 2 draaitafels gemaakt waar de Kunstukuleles zeer voor de dag kwamen. Verder was “The Jumping Flea Market” opgezet zodat iedereen een ukulele of een ander vernuftig muzikaal gadget kon aanschaffen.En hoe kan je een avond als deze nou het beste afsluiten ? Heel eenvoudig met een BIG DAMN optreden van de BIG DAMN UKULELE BAND natuurlijk. Oh en Rene deze keer met toetert.The Uke Box wil iedereen ontzettend bedanken die deze avond mogelijk heeft gemaakt met speciale dank aan Bertus van der Horst, Lex Zonneveld en Rick Witlox van Cineac Muziek voor het filmen en fotograferen, aan The Beast from The East & Alex voor het runnen van de bar en markt, en aller belangrijkste, GROOT DANK aan iedereen die is komen kijken, luisteren & mee-spelen! Tot de volgende keer...

1 opmerking:

  1. Het was een onvergetelijke feestelijke avond.
    Van mij mag dit vaker!

    BeantwoordenVerwijderen